суботу, 4 грудня 2021 р.

Фільми про волонтерів. Рекомендую переглянути. Кращі фільми про добрі справи.

 Заплати іншому (2000)

(англ. Pay it forward)
реж. Мімі Ледер (США) - 2 год. 3 хв.


Як часто ви робите щось добре будь-якій людині, не розраховуючи отримати що-небудь у відповідь? Тревор МакКінні намагається зробити світ кращим, виконуючи звичайне домашнє завдання вчителя.

Він придумав свою просту, але дієву програму. Її мета полягає в тому, щоб зробити будь-яке добро трьом різним людям, а вони у свою чергу те саме іншим.
Фільм про добрі вчинки
Невидима сторона (2006)
(англ. The Blind Side)
реж. Джон Лі Хенкок (США) - 2 год. 9 хв.


Реальна історія зірки американського футбола Майкла Оера, котрий у підлітковому віці жив на вулиці й страждав ментальними розладами. Тільки завдяки щирій турботі родини, яка його прихистила, хлопцю вдалося досягнути успіху.

Драма про те, як любов, доброта та щире піклування можуть змінити життя.

Фільм про добрі вчинки
Список Шиндлера (1993)
(англ. Schindler's List)
реж. Стівен Спілберґ (США) - 3 год. 15 хв.

Історична драма про німецького бізнесмена Оскара Шиндлера, який за часів Другої Світової війни врятував життя понад тисячі польських євреїв. Він найняв цих людей працювати на свою фабрику, чим уберіг їх від смерті у концтаборах.

Дія відбувається у Кракові, куди прибув Оскар для організації роботи фабрики з виробництва емалевих виробів.
Фільм про добрі вчинки
Готель «Руанда» (2004)
(англ. Hotel Rwanda)
реж. Тері Джорж (Великобританія, ЮАР, Італія)
- 2 год.


Реальна історія про криваву війну між племенами Хуту і Тутсі, що відбулася у 90-их. Закорумпована африканська влада закривала на це очі.

Власник елітного готелю «Руанда», Пол Русесабаджіна належить до племені Хуту, а його кохана дружина Тетяна — до Тутсі. Смерть величезної кількості людей і сусідів, змушує Пола чинити опір. У своєму готелі він приймає і вкриває людей від смерті.
Фільм про добрі вчинки
Вчитель на заміну (2011)
(англ. Detachment)
реж. Тоні Кей (США) - 1 год. 38 хв.


Головний герой фільму, Генрі Барт потрапляє у школу для важких підлітків. Протягом трьох тижнів він намагається впоратись із жорстокими й аморальними дітьми. Новий учитель стає для них об'єктом глузувань.

Проте його праця не марна. Попри своє бажання не лізти в чуже життя, він починає спілкуватися з юною повією Ерікою. Він переконує дівчину відмовитися від свого ремесла.
Фільм про добрі вчинки
Хористи (2004)
(англ. Les choristes)
реж. Кристоф Баратьє (Франція, Швейцарія, Германія) - 1 год. 35 хв.

Учитель музики Клемент Матьє потрапляє до інтернату для важких дітей. Здається, для такої тихої і творчої людини як Матьє подібний заклад стане важким місцем роботи. Утім, саме тут він отримує можливість зробити велику справу.

Новий учитель побачив суворі методи виховання з боку викладачів. Матьє розуміє, що жорстокість викликає в дітей тільки більшу агресію, але протистояти директору він не може. Тоді Матьє вирішує відвернути дітей від жахливого життя в інтернаті за допомогою музики.

Фільм про добрі вчинки
Соліст (2009)
(англ. The Soloist)
реж. Джо Райт (Великобританія, Франція, США)
- 1 год. 57 хв.


Реальна історія талановитого музиканта Натаніеля Айерса, який страждав на шизофренію, жив на вулиці, проте був майстерним віртуозом.

Одного разу досвідчений журналіст Стів Лопес знайомиться з музикантом. Стів пише кілька статей про віртуоза-безхатченка. Таким чином він намагається допомогти йому вилікуватися і повернутися до нормального життя
Фільм про добрі вчинки
Усі люблять китів (2012)
(англ. Big Miracle)
реж. Кен Куопіс (США, Великобританія)
- 1 год. 47 хв.


Молодого журналіста Адама відправляють на Аляску, аби він знімав репортажі про життя на півночі. У маленькому місті життя йде тихо і розмірено, поки одного разу, Адам не помічає родину із трьох китів, що потрапили в крижаний полон. Протягом 5 миль немає жодного отвору, а без кисню кити просто загинуть.

Сенсація вразила багатьох жителів міста та ескімосів, тож на спасіння китів були покладені всі зусилля.
Фільм про добрі вчинки
Дружина доглядача зоопарку (2017)
(англ. The Zookeeper's Wife)
реж. Нікі Каро (Чехія, Великобританія, США)
- 2 год. 7 хв.


Коли Польща опинилася окупованою Третім рейхом, нацисти почали вивозити всіх цінних тварин з Варшавського зоопарку. Водночас у Варшаві створили єврейське ґетто.

У центрі сюжету письменниця та учасниця польського спротиву Антоніна. У спорожнілому зоопарку вона створює свиноферму, нібито для постачання м'ясом німецьких солдатів. Насправді ж дівчина ховає там друзів від смерті.
Фільм про добрі вчинки
За шкільною дошкою (2011)
(англ. Beyond the blackboard)
реж. Джеф Блекнер (США) - 1 год 35 хв.

Героїня фільму — звичайна вчителька з великим серцем. Відвідавши дитячий будинок, вона, вражена рівнем викладання там, вирішує взяти справу у свої руки. Як Стейсі вдається достукатися до сердець та що з того вийде, дивіться.
Листи Матері Терези (2014)
(англ. The Letters)
реж. Вільям Раєд (США) - 1 год. 47 хв.


Матір Тереза — лауреат Нобелівської премії миру, вважається однією з найбільших гуманістів сучасності. Її самовіддана прихильність змінювала життя і надихала мільйонів людей у всьому світі.

У фільмі показано життя Матері Терези крізь призму листів, які вона протягом майже 50-річного періоду писала своєму давньому другу та духовному раднику, батькові Селесті ван Емем.

Немає коментарів:

Дописати коментар